Chováme Slepice Plemene ISA Brown

Chováme slepice plemene ISA Brown.

slepice a kostelník

Jdeme cestou nejšetrnějšího způsobu chovu nosnic s důrazem nad vysokou ročník welfare zvířat. Tzn. rození bez klecí a rozhled volného výběhu. V našem případě tahle znamená, že máme oplocený právě jeden hektar vlastního přilehlého pozemku.

Slepice Na Smetaně

slepice a kohoutJedná se o dodávka po částech Pole a zahradu. To nimi dostatečně velká prostranství. Můžeme tedy provádět k značkování vajec značku 1CZ, která znamená kanec nosnic ve volném výběhu. Zde se může slepice neplánovaně starat se o – dřít, uhánět, popelit se apod.

Krmení: Krmivo sám vyrábíme oni sami. Hlavní sloučeniny – pšenici a kukuřici sama pěstujeme také sebe.

Napájení: Slepice jsou napájeny čerstvou silnější vodou z vlastního 40 m hlubokého vrtu.

Produkujeme čerstvá vejce kursy „A“, která jsou skladována dle požadovaných předpisů při teplotě 5° – 18 °C. Náš rození i depozit vajec pravidelně prozkoumává Krajská veterinární management: pracoviště Benešov. Všechna vejce jsou ručně sbírána, tříděna a aby našim zákazníkům se dostanou vždy čerstvá.

Drůbeži přídáváme od jara do podzimu posekanou trávu z přilehlých pozemků. Po ukončení produkčního věk nosnic (1 ročník) slepice nezabíjíme, ale rozprodáváme jim drobným chovatelům, čímž přinesou ještě štěstí a dobrý.

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *