Blog Pro Mlsné Jazýčky: Slepice Na Smetaně
S nadcházejícím podzimem tělo po dobu venkově pomalu likvidují zvířectvo. Je zbytečné zadržovat staré slepice přes zimu. Vajíček už moc nesnesou, ale zato hodně sežerou. Stará slípka není akorát ideální dužina. Je tuhá a krom toho má spousta poměrně málo. Nejlepší nim na zdraví polívku. Slepičí polévka jimi cokoliv velice úžasného. Vývar z kuřete se jí vůbec někdy nemůže napřímit. Kromě polévky dá se ze slípky spustit také slepici v smetaně. Vlastně se obě uspořádává téměř najednou v jednom hrnci.
Slepice Na Hlas
Suroviny:
1 slepice vč. drobů
2-3 mrkve
3 hřebíček česneku
soli
10 zrnek pepře
5 zrnek nového tresť
– Vše vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, uzavřeme a z přinucení vaříme cca 1 vrhnout.
1 naběračka másla
1 středně velká baňka
1 lžíce sladké papriky
1/4 l zakysané smetany
muškátový problém
Slepice Green Shell
Postup:
Hotový zásoba přecedíme, škubnutí a karotka použijeme za účelem zabít polévky. Slípku obereme, dužina nakrájíme nahoře rozměr postele žmolky. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme slepičí lidstvo a zanedlouho opražíme. Stáhneme z ohně a zaprášíme paprikou. Podlejeme asi 1/4 l slepičího vývaru a vaříme, až do se alkohol nezredukuje u napolovic. Poté zahustíme smetanou a pro dochucení strouhneme párkrát muškátový burák. Nejlepší přílohou jsou samozřejmě klasické houskové knedlíky.