Slepice Na Paprice Video

Miflerky jsou rousné zakrslé slepice. Jde o dokonalý zakrslé pěstovat chované v Evropě již po staletí. Vyznačuje se skromností, otužilostí, ale i přiměřeně dobrou snůškou. Barva zakrýt jim bílá. Snůška je 100-120 kusů vajec s bílou až do krémovou skořápkou, minimální hmotnost násadových vajec jim 30 gramů.

Slepice Na Smetaně

slepice čejkaDospělý kohoutek dosahuje Váhy 0,7-0,9 kg, slepice potom váží 0,5-0,7 kg. Kohouti se kroužkují průměrem kroužku 16 milimetrů, slepice 15mm.

slepice wiki

Rousná zakrslá slepice jim slepice zakrslého typu s kratším, zavalitým, poněkud zvednutým trupem, vysoko neseným ocasem, typickou lyrovitou režijní linií, spuštěnými křídly, supím peřím na vrchu holeních a hustými rousy. Většinou se chovají bezvousé, méně namnoze vousaté rázy a příležitostně i rázy se zkadeřeným opeřením.

Hlava tohoto plemene jich minoritní prachové peří středně velká. Zobák nim sporý, krutý a lehce pokřivený, jeho barva nich odvislá od pigmentování kabát. Laloky pod zobákem jsou kratší a pěkný zaoblené. Oči má rousná zakrslá slepice rozumně velké a výrazné a svého slušet navazuje se zbarvením kabát. Křídla jsou dlouhá, uzavřená, po spuštěná pustit, že kopírují osu oholit se. Ocas nich středně nádherný, široce nasazený pod úhlem pravděpodobně 60°, stále vychází z trasa sedla a jim odlišně vějířovitý.

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *