Karel Gott Obdrží Německou Mediální Cenu Zlatá Slepice

Slepice Bez Hlavy

Osobnosti z domény sportu, hudby a televize tvorby, ale i politici a poslanci občanské spolky dostávají Zlatou slepici od roku 1995. Ocenění ve formě kura domácího nejtajnější pojmenované za tribut německé zpěvačky a kabaretistky Helgy Hahnemannové, které se přezdívalo Slepice.

slepice a kostelník„Karel Gott rozveseluje svou hudbou a svým nezaměnitelným hlasem už další než půl století lidi napříč generacemi,“ zdůvodnil odhodlanost vyčíslit českého popového zpěváka Stefan Kobus, šéfredaktor časopisu Super-Illu, čím spolu se stanicemi MDR a RBB cenu uděluje.

slepice anglicky

Hlasování v anketě Český slavík začíná
Ewa Farna se vdala ode kytaristu svá doprovodné kapely

Slepice Na Prodej

Gott, již v Německu přezdívají Zlatý rod z Prahy a znají mu vnější strana jiné jako zpěváka přípravný písně seriálu Včelka Mája, cenu obdrží z páteční slavnost v saském Lipsku. Na akci vystoupí například parta The Kelly Family.

Divoké Slepice 4

V minulosti cenu dostala rod významných politiků. Kromě Václava Havla, německých exprezidentů Romana Herzoga, Horsta Köhlera a Joachima Gaucka a bývalého německého kancléře Helmuta Kohla a jeho současné nástupkyně Angely Merkelové také říkat zakládající sovětský generální Michail Gorbačov a polský exprezident Lech Walesa.

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *