Chováme Doma Slepice – COOP Club

slepice leghornPohádka o Ferdovi mravencovi, jak se snažil ochočit sama koníka. Píseň tancovala červ. Básnička o berušce a pavoučkovi. Pokus – rešerše broučků pod lupou. Zasadili jsme si travičku a vytvořili do ní zápichy broučků.

2. týden: spor- Slepice

slepice snáší vejcePohádka o zatoulaném kuřátku. Písnička o slepičce. Básnička – poslech – Kuřátko a kukuřice. Pozorování slepiček směrem na zahrádce. Výráběli jsme ova posypané luštěninami.

3. týden: výsledek- Motýli

Pohádka Krásní motýli. Píseň o barevných motýlech. Děti se naučily, že housenka se zakuklí a po té co se z ní vyklube motýlek. Práce s barvou – otisky poloviny papíru, modelínou – motýlek ve směru čtvrtce.

4. týden: sporná otázka- Žába

Pohádka o žabičkách v červených šatičkách. Písnička o žabce chlubilce. Báseň kvak, kvak -logo. Naučili jste se novou výtvarnou techniku : Tisk z potravinářská folie. Skládali jsi žabky z papíru a vyrobili jste mamince dar nad besídku – žabičku ke magnetovec. Děti znají vývojové stádium žáby.

5. týden: předmět- Had

Pohádka nahoře na záměr dětí o strašidlech. Píseň hřej sluníčko, hřej. Logobásničky

6. týden: dát do oběhu- Domácí mazlíci

Místo pondělní pohádky jsi navštívili soukromou muzikální školu Muzicale. Píseň Náš kocour. Báseň pes a knokaut. Prohlížení fotografií mazlíčků, které mají dumat doma. Výroba akvária.

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *